Ilmalämpöpumpun Sähkönkulutus

, , , , ,

Ilmalämpöpumpun Energiankulutus

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus riippuu useasta eri seikasta, ja usein ilmalämpöpumpun energiatehokkuus on käyttäjä vaikuttaa niihin omilla valinnoillaan lämmityskauden aikana. Osan energiatehokkuuteen vaikuttavista laitevalmistaja on taasen päättänyt suunnittelun ja valmistuksen yhteydessä, ja näiden osalta valinta lämpöpumpun ostohetkellä.

Käyttäjät määrittää ilmalämpöpumpun sähkönkulutuksen näiden osalta:

  • Lämmönpudotuksen (+8C ~ +16C) käyttö talviviikkoina kun huvilalla ei oleskella
  • Sisäyksikön suodattimien puhdistus imuroimalla ennen lämmityskauden alkua
  • Ulkoyksikön puhdistus paineilmalla siitepölykauden jälkeen
  • Valitse ilmalämpöpumpun Mode vuodenajan mukaan. Auto -mode on energiasyöppö
  • Hyödyllä takkatoimintoa aina mahdollisuuksien mukaan, myös muut lämpöpumpun hienoudet kannattaa opetella.

Ilmalämpöpumpun energiatehokkuus päätökset laitteen ostohetkellä:

  • Hyötysuhde talvella SCOP
  • Tavoitelämpötilan etäohjaus etänä kännykällä
  • Appin avulla hallittava viikkoajastin ja sähkön kWh kulutusmittari

Tutustu uusien ilmalämpöpumpun sähkönkulutukseen OmaVahdin blogissa – Klikkaa Lue lisää!

Ilmalämpöpumpun Sähkönkulutus

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus kannattaa selvittää, koska laitteen käyttökustannus on 350–750€ vuodessa riippuen käyttötavoista, lämmitettävän kohteen sijainnista sekä talon muista lämmityslaitteista ja energiatehokkuudesta. Isoimmat säästöt ilmalämpöpumpun asentamisesta tulevat suorasähkö- ja öljylämmitteisissä kodeissa. Kaukolämpökohteissa voidaan päästä muutamien satasien säästöön vuositasolla. Kaukolämpökohteissa ilmalämpöpumpun säästöjä tärkeämmäksi koetaan usein laitteen tuoma helppous ja mukavuus arkeen; voit viilentää ja lämmittää nappia painamalla, ja muutos tuntuu välittömästi.

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus, WiFi etäohjaus ja ajastinkello

Ilmalämpöpumppuun on mahdollista päivittää etäohjaus WiFi verkon yli, sekä tavoitelämpötilan viikkokello ajastus. Alla on esitelty OmaVahti verkkokaupan tuotteita, joiden avulla voit lisätä näitä ominaisuuksia myös nykyiseen toimivaan ilmalämpöpumppuun.

  1. Ilmalämpöpumpun tavoitelämpötilan etäohjaus etänä kännykällä WiFi -verkon yli
  2. Lämpöpumpun tavoitelämpötilan asetus viikkoajastimen perusteella
  3. Etäluettava ilmankosteus ja lämpömittari, sekä alilämpö ja jäätymisvaara hälytykset
  4. Reaaliaikainen tehon W sekä sähkön kWh mittaus tunti, päivä ja kuukausi kohtaisen ilmalämpöpumpun sähkönkulutuksen selvittämiseksi
  5. Ja tehokäyttäjille laajan mittausalueen WiFi lämpömittari ilmalämpöpumpun sisä- ja ulkoyksiköiden välisen putkiston nesteiden lämpötilan seurantaan. Tällä näkee sulatusjaksojen pituudet.

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus ja uudet ominaisuudet on käsitelty laajemmin OmaVahdin blogissa. Tutustu Mitsubishi ja Panasonic ilmalämpöpumppu malleihin valmistajan kotisivuilla. Motivan tekemässä videossa on selkeät ohjeet omakotitalon ilmalämpöpumpun lämmityskäyttöön talvella.

TUYA älykoti järjestelmää on helppo laajentaa

TUYA Smart älykoti järjestelmää on helppo laajentaa erilaisilla WiFi verkkoon liitettävillä älylaitteilla. TUYA on älylaite ekosysteemi. Vuonna 2025 noin 7.700 valmistajaa tekee TUYA Smart yhteensopivia laitteita, ja markkinoilta löytyy 250.000 yhteensopivaa älylaitetta.

OmaVahdin valikoimassa on 100+ TUYA tuotetta. Tutustu valikoimaan ja katso alkuun nämä tuotteet!

TUYA Smart sovelluksen ja mitatun lämpötilan perustella käyttäjä voi myös ohjata WiFi virtakytkimiä, ja säätää esim. lämmitysvastuksen tai öljypolttimen toimintaa.

Kysy vinkkiä laitevalintaan OmaVahdin asiakaspalvelusta! Sivun oikeassa alareunassa olevan WhatsApp chatin kautta voit lähettää kuvauksen lämpötilan mittaus- ja ohjaustarpeesta. OmaVahdin rakentamien demojärjestelmien avulla voit tutustua älykoti järjestelmien ominaisuuksiin rauhassa kotona ennen ostopäätöstä!

Saatat myös pitää...